Kontakt
Telefon: 076 565 98 25
Mail: info@bwswegroup.se

Fasadrenovering i Stockholm

Bästa fasadrenoveringen i Stockholm med BW swegroup AB

Träfasader tillhör några av Sveriges absolut vanligaste fasadtyper. När man funderar över fördelarna med materialet är detta inte särskilt förvånande. Trä är naturnära och kan vara mycket vackert att pryda en husfasad med. Förutom den rent estetiskt vackra utformningen är det också möjligt att, med relativt enkla medel, ändra utseendet. Då man tröttnat på husets kulör och/eller känner att man vill prova något nytt – Ja, då är det bara att ta fram pensel och färg och måla om. Detta leder oss in på underhållsbehovet av träfasader.

En träfasad måste ses över emellanåt. Ett rimligt intervall för ommålning av träfasad brukar vara ungefär 10 år. Funderar du över fasadrenovering i Stockholm och/eller vill måla om ditt trähus? Kontakta oss så skickar vi gratis offert på arbetet och material.

Kontakta oss för fasadrenovering i Stockholm!

En fasadrenovering kan med små medel göra stor skillnad. Fasaden är det första du ser och första intrycket har som bekant stor inverkan. Ibland kan det räcka med en uppfräschning för att återställa fasaden. En mindre uppfräschningen av fasaden, så som fasadmålning, förhöjer utseendet och kan lyfta en hel byggnad!

Olika fasadtyper kräver olika typer av färg och behandlingsprocesser. Våra erfarna målare vet hur din fasad ska ommålas eller nymålas på bästa sätt. Med ett korrekt underarbete med hjälp av oss får du en fasad med längre livslängd. Vid fasadrenovering eller nyanläggning av fasad är det viktigt att du tänker igenom vad som passar ditt hus och även din plånbok. Fasaden är en av de viktigaste delarna av ditt hus. Liksom taket skyddar den byggnaden mot väder och vind. För att resten av huset ska hållas i gott skick är det viktigt att fasaden tas väl om hand. Renovera hellre för tidigt än för sent för att undvika fuktskador.

Med en träfasad gäller det att vara försiktig. Färgen ska tas bort, men brädorna som utgör fasaden får inte skadas. Dåliga brädor ska bytas ut, fasaden ska slipas vid behov och grundas ordentligt innan ytfärgen läggs på. Det är en omfattande process att ta bort gammal färg och lägga på ny. Träpanel – Olika former av träpanel hör till den vanligaste formen av fasad i Sverige. Fördelen med trä är att det brukar vara prisvärt och enkelt att byta en träfasad. Underarbetet är även det relativt lätt att utföra, vilket håller ner kostnaden och gör det lätt att hitta ett företag med rätt kunskap. Nackdelen är att trä ofta kräver mer underhåll. Här måste man tänka på att måla med jämna mellanrum och använda tålig färg som tål svenska väderförhållanden.